Linképítés | Linkszerzés

Humán Web honlapkészítés, keresőoptimalizálás logo

Több látogatót szeretne? Válassza a linképítést és természetesen a keresőoptimalizálást! Skype: seo-web-marketing. Most kérek ajánlatot

Honlapkészítés oldal navigáció

Tegye a kedvencekhez Ctrl+D-vel /Windows and Chrome OS/; vagy command-d-vel /Mac/

Tudunk Önnek segíteni ...

Linképítés kiegyensúlyozott módon

Ha webforgalom növelésről - vagy Google kereső optimalizálásról - van szó, sokan asszociálnak linképítésre. Odaillő - értékes - külső linkek szerzése valóban kihagyhatatlan seo technika, ami az oldalon belüli - angolosan on-page SEO - optimalizálással együtt hozza meg a kívánt webforgalom felfutást - más szavakkal látogatottság növelést.

Mi a linképítés?

Lényege a weboldalunkra mutató, releváns linkek hálózatának létrehozása. A SEO támogatása külső linkekkel, vagyis egyfajta webforgalom növelési technika.

Mi a cél?

A felhasználók számának növelése a cél. A külső oldalakról bejövő linkek önmagában is generálnak forgalmat. Keresőoptimalizálási szempontból ennél még fontosabb, hogy a megfelelően szerzett, releváns link pozitív off-page seo rangsorolási faktornak számít. Feltéve, hogy a linképítő érti a dolgát.

Linképítés természetes módon, fokozatosan

A linképítésre is érvényes magyar mondás arra bíztat, hogy "lassan járj, tovább érsz". Egyszerű, természetes módon szerzett linkek egy idő után beérnek és sokat érnek.

Közösségi média linkek

Linkek építésének egyik módja, amikor tudtunk nélkül készül oldalunkra mutató külső hivatkozás. Természetes módszer az is, amikor közösségi médiában - facebook, twitter, linkedin, stb. - spontán módon válik népszerűvé a honlapunk. Ehhez szemantikailag gazdag és optimalizált oldalt kell produkálni, amivel elégedett a felhasználó és a keresőrobot.

Csapdák, gyakori hibák

 1. A pénzért vásárolt linkek manipulatív jellegűek
 2. Amikor a hivatkozások csak kulcsszavakat tartalmaznak
 3. Marketinggel foglalkozó vállalkozások gyakran esnek bele abba a hibába, hogy túl gyorsan akarnak sikert
 4. Mások azzal probálkoznak, hogy teljesen azonos horgonyszöveget regisztrálnak több száz vagy több ezer oldalon
 5. Vannak linképítők, akiknek a mennyiség a fontos és a fő hibát ott követik el, hogy nem releváns weblapról szereznek linket

A Google fejlesztő csapata éberen figyeli a trükköket. A Google kiszűri a helytelen linkszerzési gyakorlatot, majd a kereső-algoritmust a felhasználók jobb kiszolgálása érdekében gyakran változtatja.

Az agresszív linképítés rövid távon hozhat eredményt, de hosszú távon ronthatja a pozíciót.

Aki PageRank mutatót befolyásoló linkeket ad vagy vesz, megsérti a Google webmestereknek szóló irányelveit. Ezzel kockáztatja a webhely pozícióját.

Linkszerzési láz elleni orvosság

Linkek halmozása ellen legjobb a higgadtság. Higgadtan érdemes tanulmányozni azokat a honlapokat, amelyek jó pozíciót érnek el a google keresőben. A honlapok forráskódjának elemzése sokat segít abban, hogy a saját honlap kódjait etikus SEO elvekkel összhangban átírjuk. Gyakran többre megyünk On-page SEO-val - oldalon belüli optimalizálással -, mint a linkszerzés erőltetésével.

Fordított linképítő stratégia - versenytársak támogatása

A seo szakemberek ritkán említik a linkelési módszerek között, de jól működik a linkelés versenytársak oldalára. Őket is lehet segíteni a promócióban.

Első hallásra bizarr ötlet, hogy egy szakember felhívja a figyelmet a kollégák honlapjára is. De aki mélyebben ismeri a Google kereső optimalizálással kapcsolatos összefüggéseket, nem riad vissza ettől a módszertől. Tudja, hogy seo szempontból előny, amikor külső oldalra mutató, releváns linkek vannak egy oldalon.

Ha Ön is alkalmazza ezt a módszert,

 1. Bizalmat kelt a felhasználókban
 2. Javítja saját helyezését a keresőkben
 3. Jót tesz a versenytársakkal
 4. Biztos lehet abban, hogy hosszú távon megtérül a kezdeményezés

"Segíts magadon, a Google is megsegít!"

Linképítő aranyszabály

A linkek

 1. A weboldal témájával kapcsolatos szöveget tartalmazzanak
 2. A honlap tartalmával kapcsolatos oldalra mutassanak
 3. Megbízható oldalra mutassanak
 4. Megfelelő szövegkörnyezetbe legyenek beillesztve
 5. Stílusa más legyen, mint a belső linkek stílusa - class="extern"
 6. Szerzéséért ne adjon ki pénzt, inkább tanulja meg a linképítés alapjait
 7. Szövege ne legyen csupa nagybetűvel írva

A látogatottság növelés érdekében tartsa be az aranyszabályt - kerülje az erőltetett menetet - és akkor fokozatos javulásra számíthat a Google helyezésekben!

Ez is érdekelheti: látogatottság növelés és webforgalom mérés.

A nyomtatott oldal szinei: fehér háttér, fekete betű. Nyomtatás most

Frissítve: 2014-01-18.

Visszatérés az oldal elejére